Gizlilik Politikası

Gizlilik&Kişisel verilerin korunma politikası ve iletişim izni. Web Sitesi Gizlilik Sözleşmesi; Bu web sitesini ziyaret etmeniz ve bu site vasıtasıyla sunduğumuz hizmetlerden yararlanmanız sırasında, size ve talep ettiğiniz hizmetlere ilişkin olarak elde ettiğimiz bilgilerin ne şekilde kullanılacağı ve korunacağı, iş bu ‘Gizlilik Politikasında belirtilen şartlara tabidir. Bu web sitesini ziyaret etmekle ve bu site vasıtasıyla sunduğumuz hizmetlerden yararlanmayı talep etmekle işbu ‘Gizlilik Politikasında belirtilen şartları kabul etmektesiniz. Gizlilik&Kişisel verilerin korunması politikasının ve iletişim izninin amacı; Gizlilik&Kişisel verilerin korunması politikası ve iletişim izni ile; İçerik ve yer sağlayıcısı olduğumuz iş bu internet sitesinin (İnternet Sitesi) ne tür kişisel veriler topladığını, bu kişisel verilerin nasıl kullanıldığını, internet sitesinin kişisel verilerinizi kimlerle paylaşabileceğini, internet sitesinin işlediği kişisel verileriniz üzerindeki haklarınızın neler olduğunu ve bu hakları nasıl kullanabileceğinizi, çerezler (Cookies) hakkında bilgilendirmeyi, ticari elektronik ileti alma konusundaki olumlu veya olumsuz tercihlerinizi nasıl değiştirebileceğinizi açıklanmaktadır. İşlenen kişisel verileriniz, kişisel veri işleme amacı ve dayanağı; Bitola Travel Tanıtım Org. Tur. İşt. San. Tic. Ltd. Şti. Müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek amacıyla bazı kişisel bilgilerinizi (isim, soy isim, cinsiyet, yaş, e-posta, telefon vb.) sizlerden talep etmektedir. Bitola Travel Tanıtım Org. Tur. İşt. San. Tic. Ltd. Şti. ile online chat, e-mail, iletişim formları, çağrı merkezi ve tüm iletişim kanallarından yapacağınız yazışma ve görüşmeler. Kişisel bilgileriniz ile IP adresiniz kayıt altında tutulmaktadır. Toplanan bu kişisel bilgilerden elde edilebilecek istatistiki veriler (yaş, cinsiyet, tarayıcı tipi, coğrafi konum, vb.), dönemsel kampanya çalışmaları, e-bülten çalışmaları, müşteri profillerine yönelik özel promosyon faaliyetlerinin oluşturulması ve istenmeyen e-postaların iletilmemesine yönelik müşteri ‘gruplandırma’ çalışmalarında, Bitola Travel Tanıtım Org. Tur. İşt. San. Tic. Ltd. Şti. bünyesinde kullanılmaktadır. Bitola Travel Tanıtım Org. Tur. İşt. San. Tic. Ltd. Şti. E-posta adresleri ve üyelik formlarında istediği kişisel bilgilerin haricinde site kullanımı sırasında izlediği, ziyaretçi hareket ve tercihlerini analiz ederek yorumlamaktadır. Kişisel bilgiler içermeyen bu istatistiksel veriler, misafirlere daha özel ve etkin bir rezervasyon deneyimi yaşatmak amacıyla kullanılmaktadır. Kişisel verileriniz ile ilgili haklarınız; İşlenen kişisel verilerinizin neler olduğunu, işleme amacı doğrultusunda kullanılıp kullanılmadığını, yurt içi veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri öğrenmeyi, eksik veya yanlış işlenen kişisel verileriniz söz konusu ise işlenen kişisel verilerinizde herhangi bir değişiklik olması durumunda bu verilerinizi değiştirmeyi, güncellemeyi, silmeyi, bu durumun kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini talep edebilirsiniz. Bu durumda haklarınızı info@bitolatravel.com adresine mail atarak kullanabilirsiniz. Üyelik hesabınızın bulunmadığı durumda ise kişisel verileriniz KVKK mad. 28/f.1,b ve f.2,b ve 5651 sayılı internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi hakkında kanun uyarınca yasal olarak tutulmaktadır. Kişisel veri saklama süresi; 6563 Sayılı elektronik ticaretin düzenlenmesi hakkında kanun uyarınca; onayın geri alındığına dair kayıtlar bu tarihten itibaren 1 yıl, ticari elektronik iletinin içeriği ve gönderiye dair diğer her türlü kayıt ise gerekli görülen durumlarda Bakanlığa sunulmak üzere 3 yıl saklanacaktır. Süre geçtikten sonra kişisel verileriniz tarafımızca veya talebiniz üzerine silinir, yok edilir veya anonim hale getirilir. Ayrıca 5651 Sayılı internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi hakkında kanun uyarınca işlediğimiz trafik verileri 2 yıl saklanır ve süre bittikten sonra anonim hale getirilir. Çerez (Cookie) Kullanımı; İnternet Sitesi, ziyaretçilerine daha iyi hizmet verebilmek amacıyla ve yasal yükümlülüğü çerçevesinde, iş bu Gizlilik&Kişisel verilerin korunması politikası ve iletişim izni ile belirlenen amaçlar ve kapsam dışında kullanılmamak şartı ile gezinme bilgilerinizi toplayacak, işleyecek, üçüncü kişilerle paylaşmayacak ve güvenli olarak saklayacaktır. Gezinme bilgilerinizi toplama amacıyla kullandığımız çerezler (cookies) hakkında bilgi, internet sitesi’ ni ziyaret ettiğiniz zaman ‘açılır pencere (pop-up ekran)’ ile verilecektir. Çerezler, web sitesini ziyaret ettiğinizde, mobil uygulamasını cep telefonunuza yüklediğinizde veya mobil web üzerinden bağlandığınızda, internet tarayıcınız tarafından yüklenen ve bilgisayarınız, cep telefonunuz veya tabletinizde saklanan küçük bilgi parçacıklarını içeren metin dosyalarıdır. İnternet sitesi çerezleri; Günlük dosyaları, boş gif dosyaları, üçüncü taraf kaynakları vasıtasıyla topladığı bilgileri tercihlerinizle ilgili bir özet oluşturmak amacıyla depolar. İnternet sitesi tarafından, size özel tanıtım yapmak, promosyonlar ve pazarlama teklifleri sunmak, web sitesinin veya mobil uygulamanın içeriğini size uygun şekilde iyileştirmek ve tercihlerinizi belirlemek için; Site üzerinde gezinme bilgileriniz ve site üzerindeki kullanım geçmişiniz izlenebilmektedir. İnternet sitesi, çevirim içi ve çevirim dışı olarak toplanan bilgiler gibi farklı yöntemlerle veya farklı zamanlarda site üzerinde sizden toplanan bilgileri eşleştirebilir ve bu bilgileri üçüncü taraflar gibi başka kaynaklardan alınan bilgilerle birlikte kullanabilir. Söz konusu eşleştirme ve kullanma yalnızca işbu Gizlilik & Kişisel verilerin korunması politikası ve iletişim izni ile belirlenen amaçlar ve kapsam doğrultusunda kalacaktır. Çerez Çeşitleri; İnternet sitesi mobil uygulamasında ve mobil web’ te oturum çerezleri ve kalıcı çerezler kullanılıyor. Oturum kimliği çerezi, tarayıcınızı kapattığınız anda sona erer. Kalıcı çerez ise sabit diskinizde uzun bir süre kalmaya devam eder. İnternet tarayıcınızın ‘yardım’ dosyasında verilen talimatları izleyerek ya da www.allaboutcookies.org adresini ziyaret ederek kalıcı çerezleri kaldırabilir ve hem oturum çerezlerini hem de kalıcı çerezleri kaldırabilirsiniz. Kalıcı çerezleri veya oturum çerezlerini kaldırmış olsanız dahi, web sitesini, mobil uygulamayı ve mobil web’i kullanmaya devam edebilirsiniz, ancak web sitesinin, mobil uygulamanın ve mobil web’in tüm işlevlerine erişemeyebilirsiniz veya erişiminiz sınırlı olabilir. İnternet sitesi çerezleri ne için kullanılır?; 1) İlgi alanlarınıza ve size daha uygun içerik ve reklamları sunmak için, diğer bir ifade ile hedeflenmiş reklam&tanıtım amacıyla kullanır. Bu şekilde, web sitesini, mobil uygulamasını veya mobilweb’ i kullandığınızda size daha uygun içerikleri, kişiye özel kampanya ve ürünleri sunar ve daha önceden istemediğinizi belirttiğiniz içerik veya fırsatları bir daha sunmaz. İnternet sitesi, çerezler yoluyla elde edilen bilgileri kullanıcılarımızdan topladığımız kişisel verilerle eşleştirir. 2) İnternet sitesine nereden bağlandığınız, web sitesi &mobil uygulama &mobil web üzerinde hangi içeriği görüntülediğiniz ve ziyaretinizin süresi gibi web sitesini & mobil uygulamayı &mobil webi nasıl kullandığınızın izlenmesi dahil olmak üzere; web sitesini &mobil uygulamayı &mobil web’i nasıl kullandığınızı belirlemek için kullanır. 3) Yaptığınız tercihleri hatırlamak ve web sitesi & mobil uygulama & mobil web kullanımınızı kişiselleştirmek için kullanır. Bu kullanım; Parolanızı kaydeden ve web sitesi & mobil uygulama & mobil web oturumunuzun sürekli açık kalmasını sağlayan, böylece her ziyaretinizde birden fazla kez parola girme zahmetinden kurtaran çerezleri ve web sitesini & mobil uygulamayı & mobil web’ i daha sonra yapmış olduğunuz ziyaretlerinizde sizi hatırlayan ve tanıyan çerezleri içerir. Resmi makamlarla kişisel veri paylaşımı; Müşteri bilgileri, sadece resmi makamlarca yasal çerçeveler içerisinde istenmesi halinde ve yürürlükteki mevzuat hükümleri gereğince, resmi makamlara açıklama yapmak zorunda olunduğu durumlarda, resmi makamlara açıklanabilecektir. Gizlilik & Kişisel verilerin korunması politikası ve iletişim izninde yapılacak değişiklikler Bitola Travel Tanıtım Org. Tur. İşt. San. Tic. Ltd. Şti. Müşteri formlarından topladığı bilgileri, söz konusu müşterinin haberi ya da aksi bir talimatı olmadan, sözleşme ilişkisi içinde olduğu, veri güvenliği konusundaki hassasiyetini paylaşan ve ilgili mevzuat hükümlerine riayet eden üçüncü kişilerle, yalnızca ihtiyaç durumunda ve gerekli ölçüde yapılan paylaşımlar hariç, kesinlikle paylaşmamakta, faaliyet dışı hiçbir nedenle ticari amaçla satmamakta ve kullanmamaktadır. Kredi kartı bilgilerinin korunması; Online rezervasyon ödeme sayfasında istenen kredi kartı bilgileriniz, siteden alışveriş yapan misafirlerimizin güvenliğini en üst seviyede tutmak amacıyla 3D Secure uygulaması ile alınmaktadır. Bu şekilde ödemeye yönelik tüm işlemlerin www.bitolatravel.com ara yüzü üzerinden banka ve bilgisayarınız arasında gerçekleşmesi sağlanmaktadır. Ancak buna rağmen güvenlik ile ilgili konularda bir garanti verememektedir. İnternet üzerinde yeterli güvenlik önlemleri alınmasına rağmen internetin yapısı gereği bilgiler dolaşabilir ve yetkili olmayan kişiler tarafından alınıp kullanılabilir. Bu kullanım ve kullanımdan doğacak zarar Bitola Travel Tanıtım Org. Tur. İşt. San. Tic. Ltd. Şti. sorumluluğunda değildir. Toplanan bilgiler genel kullanıma açık olmayan güvenli bir ortamda saklanır. 6698 Sayılı kişisel verilerin korunması kanunu’nun 11. maddesi gereği yasal haklarınız; Bitola Travel Tanıtım Org. Tur. İşt. San. Tic. Ltd. Şti. Ye başvurarak, kişisel verilerinizin; 1) İşlenip işlenmediğini öğrenebilir, işlenmişse bilgi talep edebilirsiniz. 2) İşlenme amacını ve amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenebilirsiniz. 3) Yurt içinde ve yurt dışında aktarıldığı 3. kişileri öğrenebilirsiniz. 4) Bilgileriniz noksan ve yanlış işlenmişse düzeltilmesini isteyebilirsiniz (noksan ve yanlış işlenen kişisel verileriniz söz konusu ise bu verilerinizi değiştirmek için info@bitolatravel.com adresi ile irtibata geçebilirsiniz). 5) 6698 Sayılı kişisel verilerin korunması kanunu’ nun 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde yok edilmesini veya silinmesini isteyebilirsiniz. 6) Kişisel verilerinizin aktarıldığı 3. kişilere yukarıda sayılan (4) ve (5) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin bildirilmesini isteyebilirsiniz. 8) Özellikle otomatik sistemler ile analiz edilmesi nedeniyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz edebilirsiniz. 9) Kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep edebilirsiniz. Yetkili mahkeme ve icra daireleri; İşbu Gizlilik & Kişisel verilerin korunması politikası ve iletişim izni, T.C. kanun ve hükümlerine tabidir. Gizlilik/Kişisel verilerin korunması politikası ve iletişim izni’ nin uygulanmasından doğabilecek her türlü uyuşmazlığın çözümünde, İzmir mahkeme ve icra daireleri yetkilidir. İletişim izni; Bu izinli veri metni ile birlikte, Bitola Travel Tanıtım Org. Tur. İşt. San. Tic. Ltd. Şti. ile paylaşmış olduğunuz kişisel bilgilerinizin; Tarafınıza çeşitli avantajların sağlanıp sunulabilmesi, satış, pazarlama ve benzer amaçlı her türlü iletişim mesajlarının gönderilmesi için; Saklanmasına, kullanılmasına ve aynı amaçlara yönelik olarak; Bitola Travel Tanıtım Org. Tur. İşt. San. Tic. Ltd. Şti. ile paylaşılmasına izin vermiş bulunuyorsunuz. Bu bilgiler sadece size sağlanacak hizmetlerin kusursuz sunulabilmesi, olası gönderilerinizin sağlıklı şekilde teslim edilmesi, telefon, sms ve e-posta yoluyla bildirimlerimizin zamanında ulaştırılabilmesi amacıyla, sözleşme ilişkisi içinde olduğumuz, veri güvenliği konusundaki hassasiyetimizi paylaşan, ilgili mevzuat hükümlerine riayet eden 3. kişilerle, yalnızca ihtiyaç durumunda ve gerekli ölçüde paylaşılacaktır. İletişim izni iptali; Bitola Travel e-bülten listesinden ayrılmak ve tarafınızla ticari elektronik iletişim kurulması için verdiğiniz onayı iptal etmek isterseniz; e-bültenin alt kısmında bulunan açıklama bölümündeki linki tıklayabilir, info@bitolatravel.com 'a mail ile talebinizi iletebilir veya 0232 343 03 17 no’lu çağrı merkezimizi arayabilirsiniz. İletişim; Gizlilik sözleşmesiyle ilgili sorularınız için aşağıdaki iletişim bilgilerini kullanarak bize ulaşabilirsiniz. Bitola Travel Tanıtım Org. Tur. İşt. San. Tic. Ltd. Şti. Adres; Erzene Mahallesi 83 sokak no:25/F Bornova İZMİR Telefon: +90 232 343 03 17  E-posta: info@bitolatravel.com